V obci sa v sobotu uskutočnia voľby starostu

03.11.2011 Vranov nad Topľou

Kvakovce 3. novembra (TASR) - V obci Kvakovce, okres Vranov nad Topľou, sa v sobotu 5. novembra uskutočnia voľby starostu. Bývalého prvého muža samosprávy Vladislava Kolesára odvolali z jeho funkcie na základe výsledku miestneho referenda konaného v apríli tohto roka. O starostovskú stoličku sa aktuálne uchádzajú traja kandidáti. Kandidačnú listinu exstarostu pre chyby, ktoré obsahovala, miestna volebná komisia (MVK) pre nadchádzajúce voľby nezaregistrovala.
Ako TASR informovala zapisovateľka MVK Viera Puškášová, o hlasy voličov sa budú počas sobotňajších volieb uchádzať: vodič z povolania Jozef Danč (SNS), projektový manažér a súčasný hlavný kontrolór obce Radovan Kapraľ (SDKÚ) a tretím v poradí je živnostník Ján Ondovčák (nezávislý). Voľby sa uskutočnia v čase od 7.00 do 20.00 h v priestoroch kultúrneho domu. V evidencii obce sa podľa Puškášovej nachádza aktuálne 365 oprávnených voličov.
O post prvého muža samosprávy sa chcel opätovne uchádzať aj odvolaný starosta Kolesár, no 20. septembra tohto roka jeho kandidačnú listinu pre nadchádzajúce voľby MVK nezaregistrovala z viacerých dôvodov. Jej rozhodnutie následne odobril o niekoľko dní neskôr aj Okresný súd vo Vranove nad Topľou.
\"Kandidačná listina uvádza ako názov strany, ktorá predkladá kandidačnú listinu, STRANA SMER - sociálna demokracia. V oficiálnom registri strán, ktorý vedie Ministerstvo vnútra SR, sa názov STRANA SMER - sociálna demokracia nenachádza,\" uvádza sa v septembrovom rozhodnutí MVK v Kvakovciach. Podľa ďalších informácií mala Kolesárova kandidačná listina podľa platnej legislatívy obsahovať aj meno, priezvisko, funkciu a podpis osoby oprávnenej konať v mene politickej strany. Na predloženej kandidačnej listine bol ako osoba, ktorá je oprávnená konať v mene strany, napísaný Štefan Hreha, ktorý v nej má uvedenú funkciu predseda SMER-SD. V prípade Hrehu však ide o predsedu okresnej organizácie tejto strany so sídlom vo Vranove nad Topľou.
\"V oficiálnom registri politických strán a hnutí je ako predseda strany SMER-SD uvedený Doc. JUDr. Robert Fico, CSc., a nie Ing. Štefan Hreha,\" uvádza sa v rozhodnutí MVK, podľa ktorého bol ďalší rozpor medzi názvom strany predkladajúcej kandidačnú listinu a názvom politickej strany uvedenej pri osobe oprávnenej konať v jej mene.
 

Vyberte región